Nederlands

De Vereniging Iraanse Cultuur & Literatuur (VICL) is in 1996 opgericht in Rotterdam door enkele intellectuele en bekwame Iraniers die in Nederland woonachtig waren. Deze vereniging heeft tot doel de rijke Iraanse cultuur en literatuur te beschermen en te behouden. VICL organiseert daarom diverse doelgerichte activiteiten voor Iraniers die in Nederland wonen:

-VICL heeft de “Iraanse school Nima” opgestart. Dankzij kundige leraren die ervaring hebben in het doceren van Iraanse taal, cultuur en literatuur, geeft deze school les aan Iraanse jongeren.
Iraanse school Nima maakt gebruik van een moderne methode van educatie van de Iraanse taal. Deze methode geeft les gebaseerd op doorlopende evaluatie van de kennis van studenten van groep 1, 2 en 3 op het gebied van spreken en schrijven.

-Een andere activiteit van VICL is het organiseren van bijeenkomsten op cultureel, sociaal en opvoedings gebied. Deze activiteit heeft tot doel de Iraniers in Nederland bij elkaar te brengen en om ze te helpen met de problemen waarmee ze geconfronteerd zijn na de emigratie.

-VICL heeft tevens het doel om de Iraniers in Nederland en hun kinderen meer kennis te laten maken met de Iraanse cultuur en de feestdagen. Daarom organiseert de VICL in een warme en knusse sfeer Iraanse nationale feesten zoals Norouz, Mehregan, Yalda en Chahar Shanbeh Souri.

Ons doel is het behouden en het koesteren van de cultuur en de literatuur van ons land Iran, en het creëren van een communicatiebrug tussen onze kinderen en ons land.

Ons doel is het overbrengen en het behouden van de eeuwenoude cultuur en literatuur van Iran.