Activiteiten

Iraanse basisschool Nima:

De Iraanse school Nima geeft les aan de leerlingen op basisschool niveau en gebruikt hiervoor moderne educatieve methodes gebaseerd op constante descriptieve evaluatie van de kwaliteit van de kennis van de leerlingen.

Descriptieve evaluatie wordt niet gezien als een eindpunt maar als een proces dat onafscheidelijk is van het leer en doceerproces. Rekening houdend met de doelen, de natuur en de soort van de evaluatie gebruikt deze basisschool verschillende evaluatiemethodes zoals: mondelinge en schriftelijke examens, observatie van het gedrag van de leerling, gebruik van werkmappen, het aanbieden van artikelen en planning en evaluatie aan de ouders, individueel en groepsevaluatie.
De culturele en sociale activiteiten:

De VICL heeft als doel om de Iraniers in Nederland bij elkaar te brengen en ze te helpen met problemen waarmee ze geconfronteerd worden in de Nederlandse gemeenschap. De VICL heeft hiervoor een gerichte benadering en organiseert de onderstaande activiteiten:

– bijeenkomsten voor de Iraanse vrouwen in Nederland over:

a) het participeren van Iraanse vrouwen in de Nederlandse samenleving en hun rol in deze samenleving.

b) het in kaart brengen en het zoeken van de problemen van vrouwen tijdens hun werk of studie

c) het geven van advies over het opvoeden van Iraanse kinderen en de problemen die zowel de ouders als de kinderen ervaren door cultuurverschillen.

-vergaderingen voor geïnteresseerden over persoonlijke hygiëne, verschillende ziektes en de behandelmethodes in het Nederlandse medische systeem.

-buitenschoolse oefenlessen op het niveau van middelbare school in wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.

-Engelse en Nederlandse lessen (spreken en schrijven)

-traditionele Iraanse muzieklessen zoals Tar, Setar & Santuur

Het organiseren van feesten:

De VICL organiseert elk jaar in een warme en vriendelijke sfeer verschillende nationale en culturele feesten. Het doel is om de Iraniërs in Nederland bij elkaar te brengen en hun (niet Iraanse) echtgenoten en kinderen te laten kennis maken met de Iraanse feesten en cultuur.

Deze feesten zijn:

– Chahar shanbeh souri in maart
– Norouz in maart
– Mehregan in oktober
– Yalda in december